De bästa teknikaktierna att investera i

I dag finns tekniken överallt och dess inflytande sträcker sig långt bortom vårt sätt att arbeta, kommunicera och handla. Tekniken styr vår försörjning, vår hälsovård, utbildning, resor och praktiskt taget allt vi kan tänka oss. Tekniken har faktiskt förändrat vårt sätt att tänka. Eftersom tekniken är en sådan integrerad del av det moderna livet är teknikaktier värda att överväga i varje väldiversifierad investeringsportfölj. Här är vår guide för hur du väljer de bästa teknikaktierna för dig.

Hur man väljer en bra teknisk aktie

De bästa teknikaktierna att köpa leder prisutvecklingen i sina respektive branscher. Som med alla aktier bör du leta efter starka fundamentala faktorer när du väljer teknikaktier.

Ingen bransch utvecklas dock lika snabbt som teknikbranschen. Produkter eller tjänster som var revolutionerande för några år sedan kan snabbt bli föråldrade. Det finns också lovande teknik som verkar vara redo att ta fart, men som aldrig får fäste hos konsumenter eller företag.

Där tekniska aktier skiljer sig från andra typer av värdepapper är att branschen ofta är svår att förstå för lekmän. Faktum är att de flesta analytiker inte har förmågan att verkligen tyda framväxande teknikaktier. Om du är verksam inom teknikbranschen är det en stor fördel när det gäller att förstå den komplexitet som är inneboende i många teknikaktier. Det betyder inte att någon som inte är bekant med kvantmekanik och talteori inte bör investera i teknik. Ett ställe att börja på är att titta på blue-chip tech-aktier.

Det finns ett antal teknikaktier som skulle kunna passa bra i din portfölj. Vi rekommenderar inte att du köper aktierna nedan, eftersom endast du vet vad som är bäst för din investeringsportfölj. Använd i stället den här listan som en utgångspunkt för att göra research för att hitta de bästa teknikaktierna att köpa nu, eller be en finansiell rådgivare som Paladin Registry eller Farther Financial om hjälp.

Är teknikaktier rätt för dig?

Teknik är en stor del av aktiemarknaden. Den påverkar mycket av våra affärer och personliga liv, och dess inflytande kommer bara att bli starkare i framtiden. Även om blue-chip tech-aktier hör hemma i allas investeringsportfölj är många tech-företag relativt nya. Detta gör det svårt att avgöra vad som kan hända under en oundviklig nedgång. Dotcom-bubblan sprack för mer än 20 år sedan, men den drevs av det nya Internets löfte om detaljhandel och den åtföljande frenesi som följde när spekulanter bjöd upp företag som aldrig genererade någon vinst.

Teknikaktier blomstrar återigen, men två decennier efter dot com-bubblan är tekniken en äldre och otroligt mångsidig bransch. Teknikaktier omfattar allt från artificiell intelligens till molntjänster, maskininlärning och streaming, och det är bara ett litet urval. Det finns få sektorer som erbjuder så mycket diversifiering.