Handelsstrategier för nybörjare

Daytrading innebär att man köper och säljer ett finansiellt instrument under samma dag eller till och med flera gånger under en dag. Att dra nytta av små prisrörelser kan vara ett lukrativt spel - om det spelas på rätt sätt. Men det kan vara ett farligt spel för nybörjare eller för alla som inte följer en väl genomtänkt strategi.

Alla mäklare är dock inte lämpade för den stora volymen av affärer som daghandlare gör. Men vissa mäklare är utformade med daghandlare i åtanke. Du kan kolla in vår lista över de bästa mäklarna för daytrading för att se vilka mäklare som passar bäst för dem som vill daytrada.

Nätmäklarna på vår lista, Fidelity och Interactive Brokers, har professionella eller avancerade versioner av sina plattformar som har strömmande kurser i realtid, avancerade diagramverktyg och möjlighet att snabbt lägga in och ändra komplexa order.

Nedan tar vi en titt på några allmänna principer för daytrading och går sedan vidare till att bestämma när man ska köpa och sälja, vanliga daytradingstrategier, grundläggande diagram och mönster samt hur man begränsar förluster.

Daytrading kräver mycket övning och kunskap, och det finns flera faktorer som kan göra processen utmanande.

För det första ska du veta att du ställs mot professionella personer vars karriär kretsar kring handel. Dessa personer har tillgång till den bästa tekniken och kontakterna i branschen, så även om de misslyckas är de förberedda för att lyckas i slutändan. Om du hoppar på tåget innebär det större vinster för dem.

Uncle Sam kommer också att vilja ha en del av dina vinster, oavsett hur små de är. Kom ihåg att du måste betala skatt på alla kortsiktiga vinster - eller alla investeringar som du håller i ett år eller mindre - till marginalskattesatsen. Den enda invändningen är att dina förluster kommer att kompensera eventuella vinster.

Som enskild investerare kan du vara utsatt för känslomässiga och psykologiska fördomar. Professionella handlare kan vanligtvis ta bort dessa från sina handelsstrategier, men när det är ditt eget kapital som är inblandat tenderar det att bli en annan historia.

Även om daytrading har blivit något av ett kontroversiellt fenomen kan det vara ett gångbart sätt att tjäna pengar. Daghandlare, både institutionella och enskilda, spelar en viktig roll på marknaden genom att hålla marknaderna effektiva och likvida. Även om daytrading fortfarande är populärt bland oerfarna handlare bör det i första hand överlåtas till dem som har den kompetens och de resurser som krävs för att lyckas.